Reseptien uusiminen ja puolesta asiointi

Reseptien uusiminen ja puolesta asiointi Nokian 1. Apteekissa

Meillä asioit sujuvasti myös toisen henkilön puolesta.

Tiesitkö, että reseptin uusimispyynnön voi tehdä myös apteekissa? Jos olet saanut lääkkeeseen sähköisen reseptin, joka on jo vanhentunut, apteekkihenkilökuntamme voi tehdä reseptin uusimispyynnön puolestasi ja välittää sen lääkärillesi. Voit tehdä uusimispyynnön myös olemalla yhteydessä omaan terveysasemaasi tai sähköisessä omakanta.fi-palvelussa

Entä miten hoituu apteekkiasiointi toisen henkilön puolesta? Jos haluat tehdä lääkeostoja esimerkiksi lapsesi, puolisosi tai jonkun muun puolesta, sinun tulee osoittaa oikeutesi hoitaa toisen henkilön lääkeasioita.

  1. Voit asioida toisen puolesta esittämällä auttamasi henkilön Kela-kortti, potilasohje, tulostettu yhteenveto TAI
  2. tekemällä Apteekkiasiointi-valtakirjan suomi.fi-palvelussa. Jos sinulla on apteekkiasiointivaltuutus, riittää, että todistat oman henkilöllisyytesi passilla, henkilökortilla tai ajokortilla. Valtuus on voimassa kaikissa Suomen apteekeissa ja se oikeuttaa esimerkiksi noutamaan toisen henkilön reseptilääkkeitä, uusimaan reseptejä ja tarkastelemaan Kela- ja reseptitietoja.

Kaipaatko lisätietoja? Ole yhteydessä tai poikkea Nokian 1. Apteekkiin! Me olemme apunasi.

Tarkista lääkkeesi saatavuus Lääkehaku-palvelusta

Nokian 1. Apteekki on mukana Lääkehaku-palvelussa, jonka kautta voit selvittää tarvitsemasi lääkkeen varastotilanteen valitsemassasi apteekissa. Palvelu on helppokäyttöinen ja kertoo saatavuuden lisäksi muun muassa lääkkeen vaihtokelpoisuuden. Jos kaipaat neuvoja palvelun käytössä, opastamme mielellämme!

Tutustu Lääkehaku-palveluun ›

Sijainti Soita