Lääkkeet ja lääke­neuvonta

Lääkkeet ja lääke­neuvonta Nokian 1. Apteekista

Tervetuloa palvelevaan Lähiapteekkiisi Nokialle!

Askarruttavatko lääkeasiat, kaipaatko lääkeneuvontaa? Meiltä saat laadukasta ja ystävällistä apteekkipalvelua aina, kun sitä tarvitset. Nokian 1. Apteekin ammattilaiset opastavat sinua mielellään lääkkeiden oikeaan ja turvalliseen käyttöön. Meiltä saat myös tietoa lääkkeiden säilytyksestä, lääkkeiden yhteisvaikutuksesta sekä esimerkiksi lääkkeiden käytöstä raskauden tai imetyksen aikana. Mikä tahansa lääkehoitoon tai lääkeneuvontaan liittyvä kysymys mielessäsi onkaan, henkilökuntamme on apunasi!

Reseptiasiakkaita palvelemme vuoronumeroin. Farmaseuttinen henkilökuntamme antaa sinulle ajantasaiset ohjeet lääkkeiden oikeaan käyttöön ja neuvoo myös esimerkiksi Kela-korvauksiin liittyvissä asioissa.

Otamme vastaan lääke­jätteet

Nokian 1. Apteekki ottaa vastaan maksutta kotitalouksien vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn.

Apteekkari on vastuussa apteekin lääkkeiden laadusta. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Apteekissamme on erillinen keräyspiste lääkejätteille.

Pyydämme huomioimaan vanhentuneiden ja käyttämättömien lääkkeiden palauttamisessa seuraavat asiat:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin mieluiten läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Tyhjät lasipurkit voi viedä lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Nestemäiset aineet mieluiten alkuperäispakkauksissaan erillisessä muovipussissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne turvallisuussyistä läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Kiitos yhteistyöstä!

Tarkista lääkkeesi saatavuus Lääkehaku-palvelusta

Nokian 1. Apteekki on mukana Lääkehaku-palvelussa, jonka kautta voit selvittää tarvitsemasi lääkkeen varastotilanteen valitsemassasi apteekissa. Palvelu on helppokäyttöinen ja kertoo saatavuuden lisäksi muun muassa lääkkeen vaihtokelpoisuuden. Jos kaipaat neuvoja palvelun käytössä, opastamme mielellämme!

Tutustu Lääkehaku-palveluun ›

Sijainti Soita