Esittely

Apteekki löytyy Nokian kaupungin ytimestä pääkadulta. 100 vuoden historian myötä apteekki on osa nokialaista identiteettiä (tai kuuluu nokialaisten ja muualtakin tulevien elämään). Osa apteekin henkilöstöstä vuosikymmeniä kaupunkilaisia palvelleena antaa jatkuvuutta niin perinteitten vaalimiseen kuin myös hyvän pohjan toimia luotettavana ja vastuullisena asiakkaittensa lääkehoidosta ja lääkehuollon palveluista huolehtivana ja ammattitaitoisena terveydenhuollon jatkuvasti kehittyvänä yhteistyökumppanina.    

Apteekin henkilökunta elää ajassa ja kouluttautuu jatkuvasti neuvomaan ja opastamaan asiakkaitaan kaikissa lääkkeisiin ja terveyteen liittyvissä asioissa. Apteekin laaja asiakkaiden toiveita kuunteleva tuotevalikoima takaa hyvän palvelun ja lääkkeiden saatavuuden lisäksi terveyden edistämiseen monia itsehoidon vaihtoehtoja.

Uuden tekniikan ansiosta henkilökunnan (apteekkari, proviisorit, farmaseutit, kosmetologit, oppilaat ja harjoittelijat) ammattitaito on asiakkaittemme käytettävissä.

Nähdään apteekissa!
Sirpa Ahtila, apteekkari

Historiikki

Ella Eriksson oli syntynyt Porissa 22.3.1870, vanhemmat olivat oluttehtailija Frans Eriksson ja Josefina Nordling. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Porin suomalaisesta tyttökoulusta. Proviisori Ella Eriksson sai Nokian apteekin apteekkioikeuden 26.1.1915 ja apteekki avattiin 1.9.1915. Hän oli neljäs naisapteekkari ja ensimmäinen nainen, joka perusti apteekin. Nokian teollisuuskeskus sijaitsi silloisessa Pirkkalan pitäjässä ja apteekki noin yhden kilometrin päässä Pohjois-Pirkkalan kirkolta. Apteekkirakennus sijaitsi lähellä nykyisen Härkitien ja Pirkkalaistien kulmaa. Apteekkari Eriksson hankki tyylikkään apteekkikaluston, joka oli käytössä vuoteen 1965, jolloin talo purettiin teiden levennyksen yhteydessä ja apteekki muutti Kansallispankin taloon. Kansallispankki rakennutti talon ensimmäisenä rakennuksena nykyisen Pirkkalaistorin laitaan. Apteekkari Kainulainen muutti apteekin pankin taloon ja hankki uuden kalustuksen lahtelaisesta puusepänliikkeestä. Vanha  arvokas kalusto päätyi osto- ja myyntiliikkeeseen. Apteekki sijaitsi samassa rakennuksessa ja siirtyneenä myöhemmin pankin vanhoihin tiloihin aina vuoteen 2012 asti. Apteekki toimii nyt ns. vanhassa Alkon talossa Nokian kaupungin keskustassa Välikadulla.

Lääkemääräysten lukumäärä vuosien varrelta

1928: 8633
1938: 15209
1983: 68249
2011: 95204
2015: 101118
2017: 105187